– Jag går långa härliga promenader

Jag använder energi för att få ännu mer energi, och nu när jag kommit igång med aktiviteter jag gillar, har jag det väldigt bra, säger hon med ett leende.

Med 10 kalkoner och 30 hönor lever Marit Tislevoll Andersen på ett hobby småbruk i Östfold. Under hela sitt vuxna liv har Marit haft kunskap om betydelsen av att ta hand om sig själv, men med många järn i elden har hon inte alltid prioriterat det.

– Med tanke på att åren går, tycker jag nu att det är viktigt att se till att jag prioriterar att ta hand om mig själv.

K2 Vitamin är ett kosttillskott som innehåller både K och D vitamin

– Redan vid 19 års ålder, flyttade jag från Stord på grund av väderleken till östra Norge, och sedan dess har jag haft både grisar, getter, får, kalvar, kycklingar och kalkoner, säger den 53 åriga damen.

– Men jag har också haft en del utmaningar i mitt liv som ung. Som ett resultat av detta har jag alltid haft vikten att ta hand om mig själv i tankarna.

9 Anledningar till att använda K2 Vitamin med D vitamin
  • Vitamin K bidrar till att upprätthålla normal benbyggnad.
  • Vitamin K bidrar till normal blodkoagulation.
  • Vitamin D bidrar till att upprätthålla normal benbyggnad.
  • Vitamin D bidrar till normalt upptag/utnyttjande av kalcium.
  • Vitamin D bidrar till normala kalciumnivåer i blodet
  • Vitamin D bidrar till att stödja normal muskelfunktion.
  • Vitamin D bidrar till att stödja immunsystemets normala funktion.
  • Vitamin D bidrar till att bibehålla normala tänder.
  • Vitamin D har en roll i celldelningsprocessen.

När hon för några år sedan började fundera över åren som rusar förbi och att ingen blir yngre, bestämde hon sig för att agera. Lösningen var lyckligtvis inte långt borta. Marit var noga med att äta en sund och varierad kost och prioriterade tid att röra på sig och göra saker hon tycker om. Dessutom hade Marit läst om K2 Vitamin med K och D vitamin och beslutade att prova.

Viktigt att ta hand om sig själv

K2 Vitamin är ett kosttillskott som innehåller både K och D vitamin. För Marit var det K vitaminets förmåga att bidra till normal blodkoaulation och D vitaminets förmåga att bidra till normala kalciumnivåer i blodet som gjorde att hon valde att beställa sitt första paket. Nu har hon tagit två kapslar varje morgon i nästan tre år, och hon har inga planer på att sluta.

Idag går jag långa promenader varje dag och njuter av att vara ute.

-Med tanke på min hälsa, tycker jag att det är viktigt att äta sunt och att röra på mig. Jag har även valt att ta K2 Vitamin som ett kosttillskott varje dag. Jag har läst mycket om K2 Vitamin och att det kan vara bra för en hel del normala funktioner i kroppen. Därför beslutade jag mig att prova K2 Vitamin. Jag förväntade mig  ingen omedelbar effekt, men efter ett tag upplevde jag att jag började märka en förändring.

Idag går jag långa promenader varje dag och njuter av att vara ute

– Idag kan jag gå så långt jag vill utan att känna mig trött i musklerna, jag tror att det är mina långa promenader tillsammans med D vitaminet i K2 Vitamin som hjälper till att stödja normal muskelfunktion, säger hon.

En glad kropp ger ökad energi

Marit får vad hon kallar “gratis motion” av att hålla jämna steg med kalkonerna som strövar fritt på gården. För att se till att de inte äter upp allt i blomsterrabatten är det viktigt att vara snabb i vändningarna och hon har heller inga moderna maskiner på gården. Genom att kombinera en hälsosam kost och aktiva dagar, får hon energi att driva det idylliska småbruket på det gamla sättet.

– Det är klart att ha en kropp som fungerar ger energi! Jag använder energi för att få ännu mer energi och jag har det väldigt bra.  Mina K2 Vitamin kommer jag att fortsätta med säger hon med ett leende.

Det är fullt möjligt att inta K2 vitamin genom kosten, men eftersom många människor tycker att det kan vara svårt att äta tillräcklig mängd av jästa livsmedel som till exempel japanska sojabönor (natto) mögelostar och gåslever (källa: Livsmedelsverket), gör fler och fler som Marit – de tar kosttillskottet K2 Vitamin, med K och D vitamin.

– Vår mat har blivit mindre näringsrik under de senaste årtiondena, och eftersom jag vill vara på den säkra sidan är jag noga med att få i mig tillräckligt med vitaminer och mineraler. Eftersom jag har passerat 50, tänker jag att det verkligen inte skadar, avslutar hon.

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil.